Почетна

Oбавештење

ФИЛМић 2015 - Какав је распоред?

Крајњи рок за слање радова: 4. мај 2015. године

Проглашење резултата жирирања крајем маја месеца 2015. године.

Завршна манифестација крајем маја месеца 2015. године

 

Позив на семинар

ПOЗИВ ЗA СEMИНAР

ДИГИТАЛНА ФОТОГРАФИЈА И ФИЛМ

у оквиру модула Дигитална фотографија и филм по акредитованом програму Медији у настави – (бр. 394 К2). (8 часова)

Унапредите вештине потребне за коришћење савремених технологија у настави!

За један дан научите да направите професионалну фотографију!!!

Циљ семинара: У овом семинару ћете посебно савладати ОСНОВНА ПРАВИЛА ФОТОГРАФИЈЕ. Упознавање са основним појмовима дигитална фотографија и филм у настави (припрема наставних садржаја, монтажа материјала са интернета, формирање библиотеке филмова са наставним садржајем; врсте фотографија, потребна опрема, врсте дигиталних фотоапарата, избор квалитета, делови дигиталног фотоапарата повезивање са рачунаром...; опције на дигиталном фотоапарату, припрема за фотографисање, фотографисање, снимање филма фотоапаратом; пренос на рачунар; дигитална камера – потребна опрема, врсте дигиталних камера, повезивање са рачунаром; опције на дигиталној камери – величина слике, снимање филма, пренос филма на рачунар; програми за монтажу филма – покретање, учитавање видео-материјала са дигиталне камере, преглед и исецање видео-материјала, обрада видео-материјала; унос фотографије у филм и композиција, формати видео-материјала; врсте компресије; снимање филма и рендеровање, нарезивање на CD и DVD; рад на филму и презентација радова).

Коме је намењен: Семинар могу похађати запослени у основним, средњим школама, предшколским установама. Семинар могу да похађају и полазници које не раде у образовању, али су им потребне вештине које ће им омогућити да на исправан начин представљају себе, сајт, презентацију, одређену ситуацију или пројекат на коме раде.

Опширније...

 

Oбавештење

 ПOЗИВ НА СEMИНAР ЗА ПРОФЕСОРЕ РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ

Пројект метода и проблемска настава уз подршку ИКТ (бр.438 К2),8 часова.

Циљ семинара: Мотивисање просветних радника и стручно оспособљавање да користе могућности савремених ИК технологија у васпитно-образовном процесу Трансформисање фронталне наставе у наставу која активно уводи рад са ученицима преко пројект-методе и проблемске наставе уз примену ИК технологија.

1. Пројект метода – теоријске основе, имплементација у настави, предности и недостаци.

2. Проблемска настава – теоријске основе, постављање проблема, стварање проблемске ситуације, декомпоновање проблема, решавање проблема и имплементација методе у настави, предности и недостаци, оцењивање ученика у проблемској настави.

Шта полазници добијају: Информације о основама интернета – сервиси, претраживање по задатку, филтрирање садржаја, прегледање садржаја директно на мрежи, преузимање садржаја са мреже, употреба on-line енциклопедија, употреба online сервиса за израду пратеће документације. Презентовање садржаја остварених у раду на семинару, размена искустава, дискусија о добрим и лошим странама пројект методе и проблемске наставе.

Полазници добијају и сертификат о одслушаном семинару, 8 сати стручног усавршавања.

Време и место одржавања:

Субота, 07. 03. 2015. od 9 do 17.30 часова

Основна школа „Деспот Стефан Лазаревић“

Улица Нова број 15, Миријево - Београд

Предавач: Проф др Јасна Адамов, професор на Природно математичком факултету, дугогодишњи сарадник Центра за развој и примену науке, технологије и информатике.

Опширније...

 
Прилагођена претрага - Google
Учитавање...
Пријатељи сајта
Банер
Банер
Ко је Online
Имамо 10 гостију на мрежи
Анкета
Kоји Office софтверски пакета препоручујете за коришћење??
 
Образовне технологије
Енергија је свуда око нас
Software