Почетна

Позив на семинар

ПОЗИВ НА СЕМИНАР

ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

Акредитован програм: Методика реализације модула у настави ТИО као могућност развоја креативности ученика (каталошки број 887)

Место: ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ Београд, Миријево

Датум: субота 21. 03. 2015. године

Време: 9,00 - 10,00 Пленарни рад

• Статусна питања ТИО

• Анализа програмских садржаја Техничког и информатичког образовања

• Модули у настави Техничког и информатичког образовања

• Креативност у настави ТИО

• Представљање књиге “Методика наставе ТИО“, аутори проф.др Слободан Попов и Милош Соро у издању Завода за издавање уџбеника.

По завршетку пленарног дела учесници се деле на две групе према сопственом опредељењу наведено у пријави (прва група модули за 5. и 6. разред, друга група модули за 7. и 8. разред)

10,00 – 10,15 Пауза

10,15 – 18,00 Рад по модулима (радионицама) по акредитованом програму

1. Реализација модула у настави 5. и 6. разреда - 20 места

Реализација модула у настави ТИО омогућава диференцијацију и индивидуализацију с обзиром да се ученици могу опредељивати за подручје за које имају више афинитета. Реализација пројеката подразумева практичну примену знања о технологијама обраде и коришћењем материјала од: дрвета, хартије, влакана, текстила, коже, пластичних материјала. Треба знати како израдити пројекат који садржи израду скице и техничког цртежа, планирање и припрему потребног материјала, планирање редоследа и поступака обраде; како ученицима који имају посебно интересовање за рад на рачунару могу користити софтвер за просторно моделовање и конструисање (SketchUp, Visio); моделовање грађевинских објеката високоградње, нискоградње, уређење стана, рад на рачунару. Закључна разматрања о могућностима и условима за реализацију модула у ТИО

2. Реализација модула у настави 7. и 8. разреда - 20 места

Опширније...

 

Oбавештење

ФИЛМић 2015 - Какав је распоред?

Крајњи рок за слање радова: 4. мај 2015. године

Проглашење резултата жирирања крајем маја 2015. године.

Завршна манифестација крајем маја месеца 2015. године

 

Позив на семинар

ПOЗИВ ЗA СEMИНAР

ДИГИТАЛНА ФОТОГРАФИЈА И ФИЛМ

у оквиру модула Дигитална фотографија и филм по акредитованом програму Медији у настави – (бр. 394 К2). (8 часова)

Унапредите вештине потребне за коришћење савремених технологија у настави!

За један дан научите да направите професионалну фотографију!!!

Циљ семинара: У овом семинару ћете посебно савладати ОСНОВНА ПРАВИЛА ФОТОГРАФИЈЕ. Упознавање са основним појмовима дигитална фотографија и филм у настави (припрема наставних садржаја, монтажа материјала са интернета, формирање библиотеке филмова са наставним садржајем; врсте фотографија, потребна опрема, врсте дигиталних фотоапарата, избор квалитета, делови дигиталног фотоапарата повезивање са рачунаром...; опције на дигиталном фотоапарату, припрема за фотографисање, фотографисање, снимање филма фотоапаратом; пренос на рачунар; дигитална камера – потребна опрема, врсте дигиталних камера, повезивање са рачунаром; опције на дигиталној камери – величина слике, снимање филма, пренос филма на рачунар; програми за монтажу филма – покретање, учитавање видео-материјала са дигиталне камере, преглед и исецање видео-материјала, обрада видео-материјала; унос фотографије у филм и композиција, формати видео-материјала; врсте компресије; снимање филма и рендеровање, нарезивање на CD и DVD; рад на филму и презентација радова).

Коме је намењен: Семинар могу похађати запослени у основним, средњим школама, предшколским установама. Семинар могу да похађају и полазници које не раде у образовању, али су им потребне вештине које ће им омогућити да на исправан начин представљају себе, сајт, презентацију, одређену ситуацију или пројекат на коме раде.

Опширније...

 
Прилагођена претрага - Google
Учитавање...
Пријатељи сајта
Банер
Банер
Ко је Online
Имамо 6 гостију на мрежи
Анкета
Kоји Office софтверски пакета препоручујете за коришћење??
 
Образовне технологије
Енергија је свуда око нас
Software